G-7BYT35YYX8
top of page
Certificering
Basis-strip-blok.png

Certificering

Protify begeleidt bedrijven naar certificatie en helpt hen om aan (interne) wet- en regelgeving te voldoen. Van de implementatie tot het organiseren en onderhouden van processen binnen de organisatie. Dit doen we op projectbasis, door het aanbieden van Managed Services en de ProActive Compliance Tool (PCT). We ondersteunen bij de implementatie van het beleid en de benodigde beheersmaatregelen, zodat een organisatie gereed is voor certificering. Dit doen wij voor de volgende normen, zoals ISO 9001, ISO 27001, NEN 7510, ISO 31000, EN 50518, EN 22301 en CCV PAC.

 

Door gebrek aan tijd en kennis voldoen veel organisaties niet aan de verplichtingen die door bijvoorbeeld overheid en verzekeringen zijn vastgesteld. Wat kunnen wij doen? De ervaren consultants van Protify helpen bedrijven bij het vaststellen van bedrijfsprocessen en inventarisatie van de reeds aanwezige, maar ook ontbrekende (verplichte) documenten. Er volgt een advies wat specifiek gericht is op jouw organisatie. Ondersteuning bij de implementatie van de vereiste documentatie en de begeleiding tijdens het certificeringstraject is tevens een taak voor onze consultants. Dankzij onze bewezen aanpak voldoen bedrijven binnen korte tijd aan de gestelde eisen.

Werkwijze

1

Voordat wij aan de slag gaan, starten we met een vrijblijvend intakegesprek.
Een kennismaking tussen jouw organisatie en Protify. In het gesprek stellen wij vast waar de behoefte ligt, welke mogelijkheden er zijn en wat wij voor je kunnen betekenen.  

2

Een GAP analyse is een methode om een vergelijking te kunnen maken tussen de bestaande situatie en de gewenste situatie. De gewenste situatie is in dit geval het kunnen voldoen aan certificatie- en/of interne compliance standaarden. Tijdens de GAP analyse bepalen we de omvang van de vraag en daarmee de totale omvang van het project.

3

Naast de GAP rapportage leveren wij een op maat gemaakt Plan van Aanpak (PvA) of een Programma van Eisen (PvE), waarin inzichtelijk wordt gemaakt wat er voor jouw organisatie nodig is om aan alle eisen te voldoen.

5

Gedurende het project verzorgen wij de vereiste interne audits. Een interne audit is een onderzoek dat, met een systematische en gedisciplineerde aanpak, wordt uitgevoerd naar het goed en betrouwbaar functioneren van de interne organisatie. Naast uitvoering van interne audits kan Protify ook ondersteunen bij certificatie-audits op het moment dat de organisatie door een Certificerende Instelling wordt geaudit. 

4

Na ontvangst van het PvA/PvE volgt de besluitfase om over te gaan tot realisatie van het project. In deze fase zijn er twee keuzes: als organisatie zorg je zelf voor de volledige uitvoering van het project of je besluit om de uitvoering door of met behulp van Protify consultants te laten doen.

6

Nadat het project is afgerond, is het mogelijk om gebruik te maken van onze Managed Services. Met dit servicecontract ondersteunt Protify tot de opvolg audit één jaar later bij het up-to-date houden van het managementsysteem en het blijvend voldoen aan gestelde eisen. We gebruiken de ProActive Compliance Tool, om de voortgang bij te houden. 

bottom of page