G-7BYT35YYX8
top of page
Particuliere Alarmcentrales EN 50518
Basis-strip-blok.png

Particuliere Alarmcentrales

EN 50518

Particuliere alarmcentrales in Nederland krijgen een vergunning van de overheid om hun diensten te mogen uitvoeren. Om voor een vergunning in aanmerking te komen moeten de alarmcentrales aan wet- en regelgeving voldoen.

 

EN 50518

De EN 50518 is de Europese regelgeving waar particuliere alarmcentrales, en sinds 1 april 2019 ook video toezichtcentrales, aan moeten voldoen. De norm is van toepassing op ondernemingen waar de ontvangst, verwerking en beoordeling plaatsvindt van (alarm)signalen die gegenereerd worden door alarmsystemen. Er zijn regels op het gebied van bouw, techniek en processen.

Wil je meer informatie?

Onze ervaren consultants helpen je graag. 

Wat doet Protify

Protify biedt projectmanagement voor de (ver)bouw van bestaande en nieuwe alarmcentrales. Wij begeleiden het bouwproces en zorgen ervoor dat de alarmcentrale voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving. Wij adviseren de aannemer en maken het bouwdossier in orde, met bijvoorbeeld certificaten van brandwerendheid en informatie over de sluisdeuren.

 

Naast de bouw helpen wij ook met het beveiligingsplan van de alarmcentrale. Alle beveiligingssystemen, zoals toegangsbeveiliging, CCTV en branddetectie, moeten op de juiste manier geplaatst worden. Wij voorzien installateurs van de juiste informatie, zodat zij weten wat er gedaan moet worden. Ook helpen wij klanten met het documenteren van de beveiligingssystemen, zodat alles op orde is voor de audit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan certificaten van systemen, diploma’s van de installateurs, een programma van eisen en een cameraplan.

 

Tevens ondersteunen wij onze klanten met de processen van de alarmcentrale. Doordat we jarenlange ervaring hebben in dit vakgebied, weten we wat de beste manier is om de processen in te richten. We geven advies en helpen onze klanten met het doorvoeren van de best passende oplossing. Ook documenteren we alle processen overzichtelijk in een handboek, zodat je er later nog op terug kunt vallen.

 

Voor iedere vraag is er een op maat gemaakt programma. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

bottom of page