Informatiebeveiliging ISO 27001

Samen zorgen we ervoor dat jouw organisatie klaar is voor certificering

Basis-strip-blok.png

Informatiebeveiliging

ISO 27001

De ISO 27001 norm is er om aan te tonen dat jouw organisatie op een verantwoorde wijze omgaat met bedrijfsinformatie. Als bedrijf moet je er immers niet aan denken dat bedrijfsinformatie, zoals bijvoorbeeld persoonsgegevens van klanten, in verkeerde handen valt. De norm ISO 27001 geeft richtlijnen voor het opzetten van een Information Security Management System (ISMS) waardoor beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid binnen de organisatie wordt gewaarborgd. Door te werken volgens de ISO 27001 norm laat jij als organisatie zien dat alle risico’s rond vertrouwelijkheid op de juiste manier zijn afgedekt. 

Waarom certificeren volgens ISO 27001?

Naast het feit dat het belangrijk is om bedrijfsgegevens te beschermen, zijn er een aantal voordelen om het bedrijf te laten certificeren volgens ISO 27001:

  • Het helpt om aan de relevante wet- en regelgeving te voldoen.

  • Het ondersteunt bij het werken volgens een vast beleid.

  • Het biedt vertrouwen en zekerheid voor klanten.

  • De processen voor informatiebeveiliging zijn goed vastgelegd, met als voordeel dat er veel minder risico’s zijn en daarmee minder incidenten.

Binnen enkele maanden geïmplementeerd

Wanneer je als organisatie aan de slag gaat met informatiebeveiliging is het mogelijk om met behulp van Protify binnen drie tot vier maanden een ISMS te implementeren en certificering aan te vragen. Samen zorgen we dat alle bedrijfsprocessen waar informatie doorheen gaat inzichtelijk gemaakt worden, de vereiste beleidsdocumentatie wordt opgesteld en ondersteunen we bij de implementatie. In overleg bepalen we gezamenlijk welke onderdelen je als organisatie uitwerkt, of wanneer je beperkter in de tijd zit, door Protify laat uitwerken.

Snel aan de slag om binnen enkele maanden gecertificeerd te worden? Of wil je weten waar je organisatie staat met behulp van een GAP analyse? Voor iedere vraag is er een op maat gemaakt programma. Van advies tot begeleiding en uitvoering.

Wil je meer informatie?

Onze ervaren consultants helpen je graag.