Informatiebeveiliging in de zorg NEN 7510
Basis-strip-blok.png

Informatiebeveiliging in de zorg

NEN 7510

Informatiebeveiliging in de zorgsector is van maatschappelijk belang. Het is onacceptabel dat bijvoorbeeld patiëntengegevens in verkeerde handen vallen. Daarom is er wettelijk vastgesteld in Nederland dat informatiebeveiliging moet worden toegepast in de zorg. Hiervoor kan de norm NEN 7510 worden gebruikt.

 

De NEN 7510 is gebaseerd op de ISO 27001 en beschrijft met welke maatregelen patiëntgegevens in de zorgsector kunnen worden beveiligd. Met een certificaat toon je als organisatie dus aan dat medische gegevens op een vertrouwelijke, zorgvuldige en gepaste manier worden verwerkt. Tevens voldoe je met een NEN 7510 certificering aan wettelijke bepalingen voor patiëntengegevens en vaak ook aan aanbestedingscriteria.

 

Waarom certificeren volgens NEN7510?
  • Beveiligingsrisico’s worden in kaart gebracht zodat je als organisatie hierop in kunt spelen.

  • De norm biedt een praktisch kader om informatiebeveiliging in te richten volgens de (wettelijke) eisen rondom het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD).

  • Met een NEN7510 certificering wordt richting zorgverzekeraars en patiënten aangetoond dat patiëntengegevens met uiterste zorg worden behandeld. Dit geeft vertrouwen voor alle partijen.

  • De NEN7510 certificering helpt beveiligingsrisico’s te verminderen.

 

Protify heeft ruime ervaring met de implementatie van NEN7510 en ISO27001. Beide normen hebben veel overlap. Wanneer je als organisatie voor beide certificeringen gaat, kunnen wij dit in relatief korte tijd realiseren.

Meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Voor één van beide normen of een combinatie van de twee? Neem dan eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Wil je meer informatie?

Onze ervaren consultants helpen je graag. 

Relevante artikelen