G-7BYT35YYX8
top of page
Laptop%20Writing_edited.jpg
Basis-strip-blok.png

Mathijs de Vaal, Managing Consultant

Bijgewerkt op: 4 okt. 2021


Na jarenlang als auditor te hebben gewerkt gooide Mathijs in 2015 het roer om. Hij richtte Protify op. Zo hoefde hij niet alleen bedrijven goed te keuren of af te keuren, maar kon hij ze echt verder helpen. Hij is de vraagbaak voor klanten en collega’s en altijd bezig met innovatie binnen het vakgebied.


Mathijs was één van de eerste studenten van de toen nieuwe studie Integrale Veiligheid. Hij liep stage bij de politie en studeerde af op een onderzoek naar hoe gewone mensen kunnen radicaliseren en komen tot het plegen van aanslagen. De studie focuste erg op de beleidskant en de publieke sector, maar dat was niet waar zijn ambitie lag. Hij wilde het bedrijfsleven in.


Werkachtergrond


Na zijn studie ging Mathijs aan de slag als auditor. Eerst bij Bureau Veritas en daarna bij het NCP. Daar leerde hij veel over certificering in de beveiligingsbranche en informatiebeveiliging. Na vier jaar maakte Mathijs de stap naar product- en marktcoördinator. In deze rol was hij voornamelijk bezig met het ontwikkelen van certificatieschema’s. Door zijn opgedane kennis over ISO 27001, de norm voor informatiebeveiliging, richtte hij zich ook intern op het verbeteren van bedrijfsprocessen. Uiteindelijk leverde hem dat een plek in het Management Team van Kiwa NCP op.


Steeds vaker kwamen bedrijven naar hem toe die hem vroegen of hij hen kon helpen met certificering, omdat zij er zelf niet uit kwamen. Doordat hij werkzaam was bij een bedrijf dat audits uitvoerde, mocht hij deze bedrijven niet van advies voorzien. En zeker in de niche van certificering van alarmcentrales, was er geen enkel bedrijf die deze bedrijven verder hielp. Daarom besloot hij weg te gaan bij Kiwa NCP en als ondernemer te starten. Hij richtte Protify op.


"Vooruitgang begint voor mij bij het stellen van de juiste vragen."

Rol bij Protify


Bij Protify houdt Mathijs zich bezig met het helpen van klanten op het gebied van certificering. Zowel klanten als collega’s weten hem te vinden als ze een vraag hebben of ergens niet helemaal uit komen. Hij bemoedigt het stellen van vragen altijd: “Vooruitgang begint voor mij bij het stellen van de juiste vragen”.


Doordat hij het werkveld als geen ander kent, is hij een brug tussen de praktijk en theorie. Enerzijds werkt hij met klanten aan innovaties en wordt zijn kennis gevraagd om te bepalen of het voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Anderzijds wordt hem gevraagd om de wet- en regelgeving onder de loep te nemen of het nog actueel is en aansluit bij de dagelijkse praktijk. Zo is Mathijs altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied.


コメント


bottom of page