G-7BYT35YYX8
top of page
Business Continuity Management ISO 22301
Basis-strip-blok.png

Business Continuity Management

ISO 22301

Onverwachte gebeurtenissen kunnen negatieve consequenties hebben voor organisaties, processen en diensten. Denk bijvoorbeeld aan de plotselinge uitval van elektriciteit of het bedrijfsnetwerk of een verwoestende brand waardoor een deel van het bedrijfspand onbruikbaar is. Veel organisaties zijn afhankelijk van standaard voorzieningen, zo zijn er veel situaties waarin de organisatie haar processen niet meer kan continueren. Ben jij als organisatie voorbereid op het onbekende?

In de afgelopen jaren hebben dergelijke situaties veel organisaties schade toe gedaan, tot faillissementen aan toe. Zij konden geen diensten leveren, geen producten fabriceren, geen mensen meer behandelen of kwamen in opspraak door een onveilige situatie voor medewerkers en klanten. In veel gevallen kunnen we een calamiteit, incident of ramp helaas nog niet voorzien, maar als organisatie kan je voorbereid zijn om schade voor jouw organisatie te beperken.

ISO22301 BCM

De ISO22301 Business Continuity Management (BCM) beschrijft de eisen voor een managementsysteem om bedrijven te beschermen tegen (on)voorziene gebeurtenissen. Mocht er toch een incident zijn, dan kun je op de juiste manier reageren en handelen. En dat is heel belangrijk om de kwaliteit en continuïteit van je bedrijf te waarborgen en mogelijke schade te beperken. Wil je als organisatie ook voorbereid zijn? Het implementeren van de ISO 22301 BCM geeft jouw organisatie handvatten voor de continuering van kritische processen en maakt de organisatie weerbaar tegen onverwachte gebeurtenissen.

 

Daarbij geef je met certificering als organisatie aan dat kritieke processen zijn ondervangen in het managementsysteem. En dat de organisatie hiermee een vaste zekerheid biedt aan klanten en partners, dat beschikbaarheid van processen en/of diensten garandeert. Met advies, de kennis en ervaring van onze consultants ondersteunen wij jouw organisatie graag bij de implementatie van BCM. 

 

Meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Wil je meer informatie?

Onze ervaren consultants helpen je graag. 

bottom of page