G-7BYT35YYX8
top of page
Laptop%20Writing_edited.jpg
Basis-strip-blok.png
  • Foto van schrijverProtify

Hans Klijsen- Stagiair Integrale VeiligheidskundeHans Klijsen is begin februari begonnen met zijn afstudeerstage bij Protify voor de studie Integrale Veiligheidskunde. De minor Informatieveiligheid heeft hij net afgerond. Ook al noemen veel mensen de beleidskant en consultancy minder ‘sexy’, is dat juist de kant waar zijn interesse naar uitgaat. Hij wil bedrijven en mensen graag en echt helpen en kijken hoe zij ISO-normeringen en compliance in hun organisatie kunnen toepassen. Naast zijn studie was Hans drie zomers lang een strandwacht op Texel, houdt hij erg van sporten; boksen, hardlopen en zwemmen, én kookt hij graag.


Informatieveiligheid: volwassenheidsmodel

Hans heeft zojuist zijn minor Informatieveiligheid van zijn studie Integrale Veiligheidskunde aan de Hogeschool Utrecht afgerond en is nu vol enthousiasme begonnen aan zijn afstuderen bij Protify voor het komende half jaar. Primair zal Hans, als onderdeel van zijn afstuderen, Protify op diverse gebieden ondersteunen en daarnaast een onderzoek uitvoeren. ‘Het is anders dan de eeuwenoude scriptie, maar nu onderverdeeld in vijf onderdelen: Analyse van een probleem, agenderen van het probleem bij Protify, maatregelen ontwerpen, implementeren en evalueren.’ Hans wil zich richten op niveau waar bedrijven zich bevinden in het volwassenheidsmodel. Soms is het voor een consultant moeilijker om advies te geven aan het ene dan het andere bedrijf. Daarom gaat Hans analyseren waarom er een verschil is qua informatiebewustzijn binnen een organisatie en hoe je ervoor kunt zorgen dat dit niveau omhooggaat, zodat een organisatie op het gewenste niveau komt.


Heeft Google meegeluisterd?

‘Ik vroeg me af of Google heeft meegeluisterd 😊, want via LinkedIn zag ik de vacature voor de stage bij Protify verschijnen. Ik dacht meteen, deze stage is mij op het lijf geschreven. Veel mensen van mijn studie vinden juist het installeren van firewalls en hacken de ‘coole’ kant. Ik vind het interessanter om te kijken naar consultancy en beleid, is een bedrijf wel geschikt voor ISO-normering? Hoe kan ik zorgen dat zij hier eventueel geschikt voor worden, door hen te helpen.’ Hans ging in gesprek met Danielle de Vaal en daar sprak hem direct aan hoe Protify mensen graag écht wil helpen, in duidelijke taal en ‘no nonsense’.

Hans heeft net zijn eerste week bij Protify achter de rug en zit middenin zijn onboardingsproces. Danielle neemt elke dag een aantal uur de tijd, om hem wegwijs te maken in de diverse systemen waarin Protify werkt, wie wat doet en waarom, ook heeft hij al wat eigen werkzaamheden gekregen. Zo heeft Hans een aantal artikelen aangepast voor de nieuwe norm voor ISO 27001 in een systeem en deel mogen nemen aan de interne audit.


‘Ik heb in de eerste vijf dagen bij Protify meer geleerd, dan in het afgelopen half jaar op school.’

Strandwacht Texel

Hans gaat twee keer per week naar een bokschool, loopt zelf hard en gaat meestal op zaterdag zwemmen. Dat Hans zo sportief is, kwam goed van pas, hij is namelijk de afgelopen drie zomers strandwacht geweest op Texel. Daar zat hij negen weken intern en dat gaf hem veel voldoening, gelukkig was er een goede balans, naast het redden van mensen, was zeker ook ruimte voor een feestje.

Naast sporten, kookt Hans graag en daar zijn zijn 15 huisgenoten van zijn studentenhuis, erg blij mee. Liefst maakt bij een eenvoudige pasta met een stukje zalm.


Toekomst

‘Mijn eerste indruk is direct goed bij Protify. Het is een hecht team met jonge en betrokken mensen. Ik vind het leuk dat we samen lunchen en een wandeling maken. Dan leer je elkaar ook beter kennen.’ Hans hoopt dat hij na zijn afstuderen bij Protify aan de slag kan gaan, hij vindt deze praktische wereld leuk en het geeft hem veel voldoening. ‘Protify bedient veel verschillende klanten en daar zou ik graag mee willen helpen.’


Ben jij ook op zoek naar een veelzijdige (afstudeer)stage waar je echt aan de slag kunt, net als Hans?

Neem contact met ons op en we gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.


Comentarios


bottom of page