G-7BYT35YYX8
top of page
Laptop%20Writing_edited.jpg
Basis-strip-blok.png
  • Foto van schrijverProtify

Jasper Witteveen - Risk, Compliance & Security Consultant


Jasper Witteveen - Risk, Compliance & Security Consultant

Begin september is Jasper Witteveen gestart als Risk, Compliance & Security Consultant. Jasper is na zijn studie Integrale Veiligheidskunde (IVK) met zijn eerste baan begonnen bij Protify. Op jongere leeftijd raakt Jasper al geïnteresseerd in cybersecurity en dacht hij eraan om rechercheur te worden, toch koos hij ervoor om consultant te worden. Hij wil klanten graag écht helpen met informatiebeveiliging en kijken waar het nóg beter kan.

In zijn vrije tijd sport hij graag en speelt wekelijks voetbal, eet hij het liefste stamppot en heeft een voorliefde voor Griffon korthals honden. Hij heeft lang gedrumd en liet zich inspireren door Phil Collins.


Achtergrond en opleiding

Jasper is geboren en opgegroeid in IJsselstein, vlakbij Utrecht, en verhuisde op 18-jarige leeftijd naar Utrecht om daar te gaan studeren en op kamers te wonen. Hij studeerde af in Integrale Veiligheidskunde in januari 2023. Tijdens zijn studie deed hij een afstudeerstage bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in Utrecht, waar hij zich bezighield met cybersecurity, voornamelijk in relatie tot het MKB. Tijdens deze stage organiseerde hij congressen om Mkb’ers bewust te maken van cybersecurity, waarbij veel voorkomende vragen gingen over kostenbesparing en het minimaliseren van uitgaven. Jasper benadrukte het belang van investeren in informatiebeveiliging om te voorkomen dat goedkoop uiteindelijk duurkoop wordt. Hier werd voor hem het belang van bewustwording voor cybersecurity, onder Mkb’ers, alleen maar duidelijker en dat komt goed bij Protify van pas. Door zijn stage en de opdrachten die hij voor zowel de gemeente Utrecht en ANWB heeft uitgevoerd, groeide zijn interesse voor het vakgebied.


Keuze voor Integrale Veiligheidskunde

Jasper is begonnen met de studie commerciële economie, maar na een aantal maanden, merkte hij toch dat dit hem niet genoeg motiveerde. Zijn interesse werd echter wel gewekt door veiligheidsvraagstukken die regelmatig in het nieuws verschenen. Hoewel IVK ook fysieke veiligheid behandelt, zoals brand en natuurrampen, was het met name de sociale veiligheid, zoals moord en drugscriminaliteit, hetgeen hem het meeste aansprak. Na gesprekken met mensen die dezelfde studie volgden, realiseerde hij zich dat dit beter bij hem paste, omdat IVK een breed spectrum van veiligheidsonderwerpen beslaat.

Rechercheur en cybersecurity

Jasper had vroeger de ambitie om rechercheur te worden en dacht eraan om deze route na zijn studie te volgen. Echter, na zijn kennismaking met vakken als informatiebeveiliging en cybersecurity tijdens zijn opleiding, veranderde zijn focus. Deze onderwerpen trokken zijn aandacht en bleken ook relevant te zijn voor rechercheurs. Na gesprekken met mensen die de opleiding tot rechercheur hadden gevolgd, besloot Jasper eerst een aantal jaren in het bedrijfsleven aan de slag te gaan. Hij heeft nu de ambitie om langere tijd in zijn huidige functie bij Protify te werken, en zich als consultant steeds meer te ontwikkelen. Wie weet dat hij zich ooit nog verder laat scholen als rechercheur.


Avontuur in Australië

Voordat Jasper bij Protify begon, heeft hij een pauze van vier maanden genomen om te genieten van zijn vrije tijd. Hij reisde naar Australië, waar hij eerst zes weken in Sydney verbleef om een cursus Engels te volgen. Vervolgens reisde hij naar Cairns, waar Fraser Island een van zijn favoriete bestemmingen was en hij indrukwekkende ervaringen op heeft gedaan.


Waarom Protify?

Jasper kende Hans Klijssen; afstudeerstagiair bij Protify, al vanuit Utrecht, waar zij dezelfde studie volgden. Hans vertelde met enthousiasme over Protify en daarom besloot hij hen te benaderen met een open sollicitatie. Jasper heeft bewust een kleinere organisatie gekozen, boven een grotere voor zijn eerste baan. Hij gelooft dat een kleinere organisatie hem betere begeleiding en een beter inwerktraject kan bieden, wat beter bij hem past als beginnende professional. In de eerste weken wordt Jasper al bevestigd hierin, hij heeft de eerste weken als erg positief ervaren. ‘De structuur van het inwerkprogramma was direct helder. Al na 2 weken ben ik voor het eerst meegegaan naar een interne audit, zodat ik meteen kon zien hoe dit in zijn werkt gaat en de praktische toepassing van de kennis kon zien.

‘De begeleiding is erg intensief en dat vind ik positief! Ik heb al veel sessies en uitleg gekregen in de eerste weken.’

‘De focus ligt nu op ISO 27001 de norm voor informatiebeveiliging. En ik kijk er al naar uit om meer ervaring op te doen en om mij verder te ontwikkelen. Na ongeveer een jaar zal ik mij ook richten op EN50518 voor alarmcentrales.’


Phil Collins en stamppot

Buiten zijn werk bij Protify is Jasper een liefhebber van sport en muziek. Hij speelt voetbal met vrienden in Amsterdam en besteedt graag tijd aan zijn vrienden en huisgenoten. Hij heeft ook een passie voor muziek en heeft 19 jaar gedrumd. Hoewel hij momenteel niet kan drummen vanwege gebrek aan ruimte, blijft hij geïnspireerd door artiesten als Phil Collins.

Als Jasper gaat koken, wat niet zijn hobby is 😊, dan maakt hij het allerliefste stamppot.


Toekomst

Over twee jaar hoopt Jasper zichzelf een volwaardige consultant te kunnen noemen met uitgebreide kennis van normen en praktische ervaring in het bedrijfsleven. ‘Ik wil klanten écht helpen om onder andere audits succesvol te doorlopen en hen adviseren op het gebied van informatiebeveiliging.’ aldus Jasper.


Wil jij net als Jasper als consultant bij Protify aan de slag?

Kijk of er op dit moment vacatures zijn of neem direct contact met ons op, als jij graag bij Protify wil werken.


Commenti


bottom of page